Notes i textos versionats sobre el sistema creatiu del cantant de rap Kendric Lamar via @pictoline a Instagram i @david_perell a YouTube i Twitter.


1. Prendre notes és el més semblant que tenim a viatjar en el temps, d'un moment concret a qualsevol altre en el que hem tingut "la idea".


Prenent notes, conservaràs les idees, les podràs anar desenvolupant posteriorment, i amb el temps convertir-les en millors idees.

Prendre notes no només t'ajuda a guardar idees, també et permetrà revisitar-les i tornar a un estat de consciència semblant al del moment d'escriure-les, i pot ser que en algun moment millor, més complet i conscient, o amb més focus.


2. El cervell està millor preparat per tenir idees que per emmagatzemar-les.


Pretendre que les idees es guardaran al nostre cervell com en un ordinador o en un racó segur en algun lloc del teu cervell, és el més proper a començar a oblidar-les des del moment de tenir-les.


No es tracta d’escriure totes les idees, és millor i més important anotar tot allò entorn de la idea que ens ha portat al moment en què prenem les notes, és a dir recopila la informació suficient per tornar al mateix estat emocional durant el qual les estàs escrivint.

3. Totes les idees necessiten el seu temps per madurar, cal deixar que les idees creixin lentament.


Si prens notes habitualment, rarament començaràs a escriure-les des d'una pàgina en blanc. Al contrari escriuràs probablement envoltat d’una gran quantitat de notes que hauràs acumulat i capturat al llarg del dia, del temps, de la teva vida quotidiana.


Aquestes notes t'ajudaran a tornar a recordar, moments, esdeveniments i emocions concretes de les quals treure'n sempre quelcom més per escriure o quelcom més creatiu, més enllà de les primeres notes.


4. Recull idees, recull-ne tantes com et sigui possible, tant si et semblen molt interessants com si en aquest moment no ho semblen tant, fins i tot si no saps com les utilitzaràs, o si ho faràs mai.


Si et passes la major part del temps en un procés de recollida d'idees impulsat per la teva intuïció, aquesta cada cop serà millor, i cada cop la collita d'idees serà més nombrosa i millor.


Una gran part del temps que dediquis a recollir notes, estaràs pensant lateralment en alguna de les idees, en com es durà terme, com s'executarà, com s’implementa o com es complementa amb altres idees. Així en el moment d’escriure o explicar "la idea" serà més "fàcil" descriure-la amb paraules, conceptes i idees al seu entorn.


5. Comença a prendre notes ben aviat, ben d'hora, fins i tot prematurament en relació amb la idea que pots estar perseguint.


Per molt que sembli que les primeres notes no tinguin el valor o la qualitat que et puguis autoexigir, recorda que recollir-les et permetrà tornar-hi posteriorment, i que necessiten madurar, de manera que puguis basar-te en les idees al llarg del temps.


Escriure unes poques paraules sobre qualsevol idea que et passi per la ment pot preservar una epifania, una aparició, l’apocalipsi d’una idea, una nova manifestació, o la revelació definitiva.


En prendre notes, vas creant una col·lecció de les teves millors idees, que et donarà impuls quan t'asseguis per explicar, escriure o plasmar "la idea".